Lifeforce magnesium bestaat uit 100% natuurlijke en zuivere magnesium gewonnen uit de Zechstein bron in Nederland. Je kunt op deze pagina meer lezen over onze missie en visie. Tevens kan je op deze pagina de kwaliteitsverklaring van onze magnesiumproducten inzien.

Onze flessen, pompjes en verstuivers zijn speciaal ontwikkeld voor het gebruik met magnesium. Er zijn geen metalen veertjes verwerkt in de pompjes waardoor er geen roestvorming kan plaatsvinden. Je huid komt dus nooit in aanraking met roest.

Dit is een veel gestelde vraag door onze klanten. Het lijkt voor de hand liggend en op het internet circuleren vele handleidingen en “Do it Yourself” video’s die uitleg geven over hoe je magnesium olie kunt maken door magnesium flakes op te lossen in water.

De analisten van het Magnesium Health Instituut hebben dit onderzocht, hieronder de conclusie:

Wij raden u niet aan flakes te gebruiken als basis voor het maken van hoge geconcentreerde “magnesium olie” van meer dan 5%. De volledige analyse en uitleg kan je hier lezen op de website van het Magnesium Health instituut. Samengevat kunnen we stellen dat het maken van hoog geconcentreerde magnesiumolie complexer in elkaar zit dan alleen het oplossen van flakes. De magnesium flakes worden geproduceerd met een verdampingsproces waarbij, door het verwarmen en verdampen, bijproducten ontstaan die niet direct schadelijk zijn bij lage concentraties. Dit is een onvermijdelijk proces bij de productie van flakes. Voor toepassingen tot 5% zoals voetenbaden of ligbaden zijn de flakes perfect en onschadelijk.

Voor transdermaal toepassen van hoge concentraties magnesium adviseren wij de Lifeforce magnesium olie of gel. Deze komen rechtstreek uit de bron zonder verdere bewerking.

Met de magnesium calculator van Lifeforce kan je gemakkelijk de juiste dosis magnesium uitrekenen. Voor magnesiumolie geeft de calculator het aantal sprays per dag weer. 5 sprays magnesium staat gelijk aan ongeveer 1 ml magnesiumolie. Op basis hiervan kan uitgerekend worden hoe lang een fles magnesium meegaat. Voor Gel wordt het aantal ml aangegeven in de calculator.

Voorbeeld: Als uit de calculator blijkt dat je 35 sprays per dag nodig hebt, dan weet je dat dit gelijk is aan 7 ml magnesiumolie. Een flesje magnesiumolie van 200ml gaat dan ongeveer 28 dagen mee.

De manier van gebruik maakt het erg lastig om een exacte berekening te maken voor flakes. Variabelen zoals de hoeveelheid water waarin de flakes worden opgelost en de huidoppervlakte dat in aanraking komt met het water zijn bepalend voor het meten van de opgenomen hoeveelheid milligram magnesium. Voor magnesium flakes wordt daarom een doseringsadvies op basis van het aantal gram flakes aangegeven.

Magnesium opname via de huid heeft een dubbele werking. Het werkt lokaal op de plaatsen waar het toegepast wordt. Daarnaast wordt magnesium, ongeacht op welke plek je het toedient, opgenomen door je lichaam. Voor dagelijks gebruik om je magnesiumniveau op peil te houden maakt het dus in principe niet uit waar je magnesium olie of gel aanbrengt. Echter uit onderzoek is gebleken dat magnesium in het algemeen beter en sneller wordt opgenomen door de huid rondom de buikstreek, voeten, armen, schouders en okselholtes. Het toedienen op deze plekken is dus het meest efficiënt. Als je dit als onprettig ervaart kan het geen kwaad om het op andere lichaamsdelen te gebruiken. Voor de lokale werking van magnesium tegen o.a. spierklachten en kramp gebruik je magnesium uiteraard op deze specifieke plekken.

De magnesiumopname via de huid werkt het best als je huid warm is. Het meest effectieve is om magnesiumolie en gel direct na het sporten te gebruiken en 15 tot 20 minuten in te laten werken voordat je gaat douchen. Daarnaast gebruiken veel van onze klanten magnesiumolie en gel voor het slapen gaan.

De flakes zijn uitermate geschikt om te ontspannen in bad of te gebruiken in een voetenbad.

Bij het overmatig gebruik van magnesium in de vorm van tabletten of poeders kunnen er – door absorptieproblemen in de darmen – bijwerkingen optreden zoals darmklachten (diarree). Echter, magnesium via de huid wordt direct naar onze lichaamscellen getransporteerd. Hierdoor wordt het maag-darm kanaal niet belast en ontstaan er geen dosisafhankelijke bijwerkingen*.

*Benader altijd een medisch specialist voor het inwinnen van medische adviezen.

Jazeker! Voldoende magnesium is ontzettend belangrijk in de groeifase van kinderen en draagt bij aan een gezonde ontwikkeling van botten, tanden en hun spieren. Magnesiumtekort kan tevens bij kinderen op den duur leiden tot concentratieproblemen, slaapstoornissen en hyperactiviteit. Ideaal voor kinderen is een ligbad met magnesium flakes. Bij het gebruik van magnesiumolie is het van belang om een verdunde toepassing te gebruiken (bijvoorbeeld 1 op 1 verdunnen met water) en dus niet de hoog geconcentreerde producten voor volwassenen. Afhankelijk van de leeftijd van het kind en duur van gebruik van magnesiumolie kan de concentratie verhoogd worden.

Tintelingen en een warm gevoel op de huid kunnen optreden door het gebruik van magnesium. Dit is een teken dat de magnesium goed door de huid wordt opgenomen. Bij een eerste gebruik van magnesium is ons advies om de huid hieraan te laten wennen door met een lagere dosering te beginnen en geleidelijk te verhogen.
Er zou geen sprake moeten zijn van een onaangenaam prikkend gevoel. Deze kan optreden als olie of gel wordt toegepast op een beschadigde of net geschoren huidzone. Vermijd dus het toepassen van magnesiumolie en gel op deze plekken.