Opname via de huid: transdermaal!

Magnesium supplementen kunnen op verschillende manieren ingenomen worden. Drie gebruikelijke manieren zijn: middels een infuus (intraveneus), inname via tabletten, granulaat of poeder (oraal) of door opname via de huid (transdermaal).

Bekende magnesiumvarianten worden meestal in tablet- of poedervorm gebruikt. Deze vorm is veel minder effectief omdat maar een klein gedeelte van het magnesium door je lichaam wordt opgenomen. Bovendien kunnen er door absorptieproblemen in de darmen bepaalde bijwerkingen zoals darmklachten optreden.

Recente inzichten tonen de voordelen aan van het aanbrengen van magnesiumchloride via de huid, ook wel transdermale opname genoemd. Deze transdermale toepassing van magnesium is steeds populairder onder magnesium gebruikers. 

Voordelen van de transdermale toepassing met magnesiumchloride:

  • magnesiumchloride is een lichaamseigen vorm van magnesium
  • het is geschikt voor dagelijks gebruik
  • het magnesium wordt direct lokaal aangebracht
  • het magnesium wordt snel en effectief opgenomen in de cellen
  • via de huid kan er geen overdosis ontstaan en heb je geen last van bijwerkingen.

Voordelen van de transdermale toepassing met magnesiumchloride:

  • Magnesiumchloride is een lichaamseigen vorm van magnesium
  • Het is geschikt voor dagelijks gebruik
  • het magnesium wordt direct lokaal aangebracht
  • het magnesium wordt snel en effectief opgenomen in de cellen (dit in tegenstelling tot de orale toepassing waarbij er absorptieproblemen kunnen ontstaan in de darmen).
  • Via de huid kan er geen overdosis ontstaan en heb je geen last van bijwerkingen.*

*Het gebruik van magnesiumproducten wordt ontraden bij ernstige nierproblemen. Benader altijd een medisch specialist voor het inwinnen van medische adviezen.

Magnesium kan via de huid op verschillende manieren worden opgenomen. Lifeforce biedt alleen deze pure vorm van magnesium aan in drie soorten: olie, gel en flakes.

De juiste dosering met de Lifeforce Magnesium calculator!

Het gebruik van Lifeforce Magnesium supplementen ondersteunt een gebalanceerde leven en een optimale fysieke en mentale gezondheid. De aanbevolen dagelijkse dosis magnesium om een tekort te voorkomen is 400 milligram. Deze dosis is afhankelijk van het lichaamsgewicht.

Voor mensen met een veeleisende leefstijl adviseren wij een hogere dosis die varieert van 400 tot 1000 milligram (afhankelijk van het lichaamsgewicht). Hierbij kan het gaan om sporters, zwangere vrouwen, mensen met een ziekte, mensen die veel (werk)stress ervaren.

Maar hoe bepaal je de benodigde dosering van magnesium? Lifeforce helpt je daarbij met de magnesium calculator. Heel simpel: vul jouw lichaamsgewicht in en de eventuele bijzonderheden ten aanzien van jouw leefstijl, en ontdek een passend doseringsadvies voor magnesium.

Waar moet ik op letten bij het kopen van magnesium?

Ons lichaam is alleen gebaat bij natuurlijke magnesiumchloride. Extra chemie wegens toevoegingen aan magnesium producten kan schade veroorzaken en de huid uitdrogen. Om zuiver, hoogwaardig magnesium te garanderen dien je op het Zechstein Inside-logo te letten. Lifeforce biedt alleen Zechstein gecertificeerde pure magnesium producten.